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Wine

The estate of Calamoni which soil consist in quaternary bio-calcarenite, is the perfect example...

Etna is a natural oenological laboratory dedicated to excellence that always needs care and attention to extract the best...

With its 420 hectares, divided among the estates of Baglio Sorìa, Borgo Guarini, Dàgala Borromeo and Pianoro Cuddìa, according...

2018 is about to end and for those who are ready to have fun Firriato advises Sicilian bubbles at...

On the Etna Volcano, Firriato produces wines representing the authentic...
Sustainability
Harvest

The hot heart of the volcano, the north-west sun and the wind of the...

Trapani is the heart of Firriato. This is the place...

Vineyard activities are always ongoing but when summer is around...
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Firriato Winery, Authentic Terroir
Uploads
- Vendemmia 2017
- Una storia di vino
- Vendemmia 2016
Un vino al giorno - Harmonium
Federico Lombardo di Monte Iato ci racconta il principe dei vitigni rossi siciliani il Nero d'Avola e il nostro Harmonium.
Un vino al giorno - Ribeca Perricone
Federico Lombardo di Monte Iato ci racconta la storia del Perricone, vitigno autoctono siciliano, e del Ribeca.
Vendemmia 2019, Zibibbo per infusione - parte 3
Questa vendemmia tardiva di uve Zibibbo, prevede la raccolta dei grappoli surmaturi, da cui otterremo un vino base, dove mettere in infusione i grappoli passiti. Da questo processo, nascerà L’Ecrù, passito di punta dell’azienda.
This “Zibibbo late harvest” includes the collection of overripe bunches, from which we will achieve a “base wine”, where the raisin bunches are put into infusion. This’s the process giving birth to L’Ecrù, the company's passito
Vendemmia 2019, il Nero D'avola dell'Harmonium
Il Nero D'Avola, il principe degli autoctoni siciliani!
è arrivato il suo momento in questa particolare annata fresca nei mesi primaverili e calda in quelli estivi.
Le uve sono belle, succose e gustose, ci aspettiamo un Harmonium 2019 interessantissimo!
Nero D'Avola, the prince of the Sicilian natives!
its moment has arrived in this particular cool vintage in the spring months and hot in the summer months.
The grapes are beautiful, juicy and tasty, we expect a very interesting Harmonium 2019!
Vendemmia 2019, Zibibbo al giardino degli appassimenti - parte 2
Siamo nel vivo della vendemmia, adesso è arrivato il momento dello Zibibbo da mettere al sole per il nostro passito l'Ecrù. Una volta tagliati i grappoli verranno messi a riposare nel giardino degli appassimenti di Borgo Guarini fino a quando non avranno raggiunto il giusto grado di appassimento.
We are at the heart of the harvest, now the time has come for the Zibibbo to put in the sun for drying process the Ecru. Once cut the bunches will be placed to rest in the garden of the withering of Borgo Guarini until they have reached the right degree of drying.
Vendemmia 2019, Zibibbo di Firriato in appassimento - parte 1
Siamo nel vivo della vendemmia, adesso è arrivato il momento dello Zibibbo da mettere al sole per il nostro passito l'Ecrù. Una volta tagliati i grappoli verranno messi a riposare nel giardino degli appassimenti di Borgo Guarini fino a quando non avranno raggiunto il giusto grado di appassimento.
We are at the heart of the harvest, now the time has come for the Zibibbo to put in the sun for drying process the Ecru. Once cut the bunches will be placed to rest in the garden of the withering of Borgo Guarini until they have reached the right degree of drying.
Places

Green pruning is not a single intervention but a complex of practices that the...

The estate of Calamoni which soil consist in quaternary bio-calcarenite, is the perfect example of how the proximity of...

Etna is a natural oenological laboratory dedicated to excellence that always needs care and attention to extract the best...
The heroes

The estate of Calamoni which soil consist in quaternary bio-calcarenite, is the perfect example...

Etna is a natural oenological laboratory dedicated to excellence that always needs care and attention to extract the best...

With its 420 hectares, divided among the estates of Baglio Sorìa, Borgo Guarini, Dàgala Borromeo and Pianoro Cuddìa, according...